HUR VI HJÄLPER

Pågående projekt
 

Hej vänner! Här kommer vi att publicera alla avsnitt som vi ska producera på både svenska och på olika romska varieteter.

På grund av Covid-19 var vi tvungna att omorganisera projektet. Istället för att göra besök på skolor, spelade vi in föreläsningar som idag finns på Youtube. Det finns en hel del 1 samt varje typ av våld som separat video-klipp. Ni är välkomna att ge oss feedback per mail: info@malmoungdomscentral.se

Myndighet för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har i juni 2019 beslutat att godkänna vår ansökan inom ramen Ungas organisering som heter "Ungdomar i fokus 2019"

Sedan 2013 har Malmö Ungdomscentral varit på 49 skolor i Malmö och 17 i Skåne för att kompetensutveckla, föreläsa och fortbilda om romer som är en av Sveriges nationella minoriteter. Malmö Ungdomscentral påbörjade år 2013 ett arbete som kom att visa sig vara ett mycket framgångsrikt och efterfrågat projekt med temat - romsk mångfald. Vi fick...

Malmö Ungdomscentral har en avdelning som arbetar med utbildningar. Här nedan kan du läsa om utbildningen till samtalsledare och föreläsare i ämne: Våld-ur barnens perspektiv. Vi erbjuder kostnadsfria föreläsningar och samtal till SFI skolor, vuxenutbildningar och alla andra som är intresserade.

Malmö Ungdomscentral har påbörjat med att arrangera språkseminarium med tema: Romani i Fokus. Här nedan kan ni läsa och se på bilder på våra språkseminarium från 2017 och 2018. Förberedelserna för seminarium i 2019 är på gång.

Vi har sedan våren 2017 erbjudit läxhjälp för alla romska barn. Under 2017 var vi på Nydalaskolan i Malmö och under 2018 på Studiefrämjandet. Nästa perioden kommer till hösten 2019 och mer info kommer i augusti.

Barn i Fokus

12.09.2018

En av våra första projektidé var Barn i fokus festivaler. Vi började 2012 och hitills har vi samarbetat och träffat elever från 21 skola i Malmö. Ibland genomförs projektet på Studifrämjandet och nu senaste två åren var på skolor.